Lær dialog av Nobel Fredsprisvinnerne!
Nysgjerrig på hvordan vi jobber med dialogprinsippene ute i organisasjoner eller på våre kurs?
Se på videoen under og/eller ta kontakt for et uforpliktende møte.
Hvordan jobber vi med dialogprinsippene i arbeidslivet?
Se denne oversiktsvideoen for en presentasjon hvor vi sier noe om overføringsverdien til arbeidslivet.
Se gjerne en nærmere presentasjon av hvert enkelt prinsipp under. Vi har laget ferdig video av 4 prinsipper, og flere blir produsert fortløpende.
1. Dialog som grunnholdning. et prinsipp inspirert av Dalai Lama
Dette blir et tema gjennom hele kurset, vi vil ha fokus på hvordan vi kan ha dialog som grunnholdning. Vi legger vekt å å skape åpenhet og tillit, respekt og nysgjerrighet i gruppen. Vi modellerer dialog som grunnholdning. Vi bruker erfaringsbasert læring (konfluentpedagogikk), som betyr at deltakerne får erfare det de skal lære, og samtidig reflektere over det i lys av teori og eksempler.
2. Skape trygge rom, et prinsipp inspirert av
Mairead Corrigan og Betty Williams
Vi modellerer psykologisk trygghet i våre kurs, gjennom erfaringsbasert læring er det noe deltakerne får kompetanse til å bidra til å skape i egen organisasjon. Vi jobber med å skape åpenhet og tillit, sånn at temaene kan utforskes sammen.
Vi er nøye på rammen rundt kurset, så vel i overføre læringen til egen arbeidsplass.
4. I dialog må man lytte, et prinsipp inspirert av
Martin Luther King Junior.
Tittelen på dialogboken så står det: Den som lytter flytter verden.
Lytte er en ferdighet som kan utvikles. Alle kan høre hva andre sider, når vi snakker om empatisk lytting er det å virkelig ta inn det den andre sier. Å lytte blir mer utfordrende når det er motsetninger, uenigheter, og ikke minst når det følelser blir involvert.
Det å kunne sette sitt eget til side, og lytte til andres fortelling er en ferdighet som kan trenes. Det er en ferdighet som er nødvendig i arbeidslivet, hvor endringstakt er høy og det skal presteres i kompliserte sammenhenger hvor det er krav til leveranser.
8. Bidra til forsoning og tilgivelse, et prinsipp inspirert av
Desmund Tutu
Desmund Tutu er en av Sør-Afrikas mest kjente menneskerettesaktivister. Han fikk fredsprisen for sitt forsoningsarbeid når Apartheide tok slutt. Hva er overførbart til arbeidslivet? Det er sjeldent så ekstreme forhold, når det er sagt så kan det også være utfordrende forhold i arbeidslivet. Der det er mennesker samlet og det er krav til leveranser, forskjellige interesser, høyt tempo og endringstakt, og komplekse organisasjoner, er friksjon og sterk uenighet en naturlig og ønsket del av prosessen. Det kan noen ganger utvikle seg til skarpe motsetningsforhold og til slutt konflikter.
Det kan være vanskelig å legge ting bak seg, og gå videre.
Vi jobber med både konfliktforebygging, hvordan ta den vanskelige samtalen, hvordan løse konflikte rog hvordan gå videre sammen når det har vært vanskelig.
Vi bidrar aktivt til pro-bono arbeid i hubben: IDG Relate2change Oslo Hub gjennom informasjonsarbeid og hubarrangementer. Hvis vi får et oppdrag som er IDG relatert så, går 10 % av det fakturerte beløp til IDG og hubbens informasjons arbeide.